TOP

Vores heste

Alle heste rides med engelsk saddel og med almindeligt bid. De er turheste, – ikke dressur eller springheste.

vores heste - Zarina

Zarina, gårdens lille feminine hoppe

Zarina

Er vores lille brune araberhoppe, føl af min første hoppe Sussi som blev købt som en ”araberblanding”. Faderen er ren OX araber. Hun er ca. 145 cm i stang, er super sød og som regel meget veloplagt. Hun er meget sikker på benene, hurtig, og vil gerne være foran, – men ikke nødvendigvis. I stille og roligt tempo kan hun sagtens rides af let øvede ryttere, men udfordrer man hendes racergen er hun helt med på den spøg! Hun er ikke så stor men kan sagtens rides af voksne.

Vores heste - Pinto

Pinto, for fuld udblæsning

Pinto

Pinto er alderspræsident.  Han er en rigtig quarter horse med amerikanske papirer, som kan rides med western såvel som almindelig saddel. Vi bruger almindelig saddel på ham. Han er meget meget sød og pålidelig, kan sagtens rides af nybegyndere og børn, men har stadig god energi og går glad frem. Så han er også fin at ride for mere erfarne ryttere. Han er ca. 155 cm i stang og, som navnet siger broget, sort og hvid, – med et fint lille hoved.

Vores heste - Mas

Mas, vores kælne palomino vallak

Maserati

Også kaldet Mas er Palomino , – gylden/gul med hvid man og hale, – samt sokker, blis og (næsten) blå øjne. Flot, især om sommeren. Hans far er svensk varmblod, og Mas er klart mere varmblod end araber selv om Santana, hans mor var mest araber. Han er ca. 163 i stang og en utrolig dejlig hest at ride. Næsten altid i fint humør, og med en dejlig skridt, trav og galop. Han er den største men også den mest kælne af vore heste og han kan snildt pille elastikken ud af din hestehale hvis du ikke holder øje med ham.

Rosanne

Vores nye hest Rosanne er en hollandsk varmblodshoppe, rød og 160cm i stang. Vi købte hende i oktober -17 og har efterhånden lært hende at kende som en meget velopdragen sød og opmærksom ridehest med god energi. Hun er redet meget i ridehus så hun bliver stadig hurtigt træt i skoven hvor der jo er meget man skal holde øje med. Men hun tager det i stiv arm og synes efterhånden det er sjovt. Så vi er sikre på at hun bliver en god kollega til de andre 3.

Speedy

Vores allesammens’ Speedy Gonzales bliver 4 år i maj og er nu tilredet, og så småt klar til lidt udlejning til ryttere med erfaring med ungheste. Han er utrolig sød og omgængelig, er altid forrest i køen når der skal hilses på, – og nu vant til opsadling mm. Så han bliver med tiden, når alt er faldet helt på plads på øverste etage,  en vigtig del af truppen.